Γιώργος Ασημακόπουλος του Κωνσταντίνου

Λέγομαι Γιώργος Ασημακόπουλος του Κωνσταντίνου και γεννήθηκα το 1972 στις ΗΠΑ. Επαναπατρίστηκα το 1982 με τους γονείς μου στη Ναύπακτο.

Σπούδασα Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Αφού τελείωσα το στρατιωτικό μου στο Τεχνικό Σώμα, εργάστηκα στην Αθήνα στην 01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Εκεί γνώρισα τον κόσμο της Ψηφιακής Κοινωνίας και Οικονομίας, αρχικά ως Σύμβουλος πληροφοριακών συστημάτων και στη συνέχεια ως Διευθυντής Ανάπτυξης Λογισμικού. Παράλληλα ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.

Αφού ολοκλήρωσα το «αγροτικό» μου στην Αθήνα, επέλεξα να επιστρέψω στη Ναύπακτο το 2005. Συνεργάστηκα με το Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων που εδρεύει εδώ και στο οποίο έχω την τιμή να έχω εκλεγεί μέλος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ομόφωνα το 2011 στη βαθμίδα του Λέκτορα. Εκτός από τη συμμετοχή σε ερευνητικά έργα, τις δημοσιεύσεις σε συνέδρια κατόπιν κρίσεως και την από κοινού συγγραφή σε τρία βιβλία, η δουλειά αυτή μου δίνει την χαρά να παρακολουθώ πως νεαροί μαθητές διαπλάθονται σε νέους επιστήμονες και επαγγελματίες.


Στο ενδιάμεσο παντρεύτηκα της Αγγελική (Τζέλα) Καρκαντζού και έχω ένα γιό δέκα ετών, τον Κωνσταντίνο.
Όλα αυτά τα χρόνια η «πολιτική» ήταν στην καθημερινότητά μου, με σκοπό ένα καλύτερο κοινό περιβάλλον. Ασχολήθηκα όπου πίστεψα ότι μπορώ και αξίζει, χωρίς να με αφορά η καρέκλα. Στο Πανεπιστήμιο, με την ίδρυση της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας, το Δήμο μας με υποψηφιότητα το 2006 όπου τιμήθηκα από 220 συμπολίτες μου στην πέμπτη θέση και αλλού. Έδωσα το παρόν σε φορείς του τόπου μας καθώς και από κάθε σημαντική διεκδίκηση της τοπικής μας κοινωνίας για ένα καλύτερο μέλλον, με κορυφαία αυτή του 2013 που κράτησε τριτοβάθμιο Τμήμα στη Ναύπακτο.

Δεν δίστασα ποτέ να πω δημόσια τη γνώμη, μου γεγονός που με έχει οδηγήσει σε «συγκρούσεις». Προτιμώ όμως τη «φθορά» της διαφωνίας από τη βουβή «συντήρηση» ενός κενού απολίτικου «προφίλ», γιατί η αντιπαράθεση ιδεών είναι που βελτιώνει την κοινωνία μας.

Σε όλα αυτά τα βήματα και όλες αυτές τις διαφωνίες εκτίμησα φίλους και «αντιπάλους» που πιστεύουν στο διάλογο, τη σύνθεση και τη λύση. Συγκρούστηκα με «φίλους» και αντιπάλους που δρουν με αυτοσκοπό την καρέκλα και πιστεύουν ότι μόνο αυτοί μπορούν να «σώσουν» τον τόπο.

Copyright 2019, All Rights Reserved Ανανέωση και δημιουργία | Designed by Webpulse